Free shipping i Danmark ved køb over 500 kr.

OM OS


ITO-Knitto er startet af mig. Jeg hedder Mette Hyllested-Winge og jeg er stor fan af japanske garner. Jeg opdagede for alvor kvaliteten af de japanske garner da jeg boede og arbejdede i Tokyo. I fire år arbejdede jeg med strikdesign i eget navn som jeg solgte i en lille designbutik i Tokyo - og det gør jeg sådan set stadig. Nu bor jeg bare i Danmark og udvikler min designs herfra.

Mit samarbejde med spinderiet som spinder og farver ITO-Knitto garner, begyndte da jeg blev introduceret til en garnprøve af den amerikanske strikdesigner Olga Jazzy. Indtil da havde jeg primært strikket af italienske garner - men introduktionen til de japanske garner blev et vendepunkt for mit design. De japanske garner har en helt anden farveæstetik og kvalitet. Det er kun de længste fibre som bliver brugt og garnerne er spundet nænsomt i slidstærke blandinger.

Den japanske Shinto filosofi tilsiger, at alle ting har liv og derfor skal de behandles med respekt og med en tilstræben efter at gøre dem perfekte. Ting skal kunne ældes smukt og nye versioner skal være forbedrede versioner. Ikke blot replika.

Denne filosofi ligger til grund for arbejdet med ITO-Knitto garner. Familien som ejer spinderiet har i generationer forfinet farver og kvalitet på de garner vi kan sælge her i dag. 

ITO betyder 'garn' på japansk og der findes andre forhandlere af forskellige typer af japansk garn til håndstrik. Mange af disse garner kan sagtens strikkes på maskine, men kiloprisen gør, at det hurtigt bliver en bekostelig affære.

ITO-Knitto garner kommer direkte fra spinderiet og vi kan derfor sælge vores garn til en rigtig god pris. 

Velkommen til ITO-Knitto.